© 2018 by VINT & SMITH

WOOLMER HILL ROAD

This project entailed a complete remodel and generous two storey extension to a dilapidated 1920’s chalet bungalow in Haslemere, Surrey.  The site boasts spectacular far reaching views from its hill top location looking over Haslemere and the South Downs. 

The design brief was to renovate and extend the bungalow for a modern family lifestyle, to be sympathetic to the surrounding landscape and vernacular architecture, and to merge the boundary between indoor and outdoor spaces.   The ground floor addition contains an open plan kitchen, living and dining area with folding timber doors that open onto a stone terrace and gardens beyond.  Above sits the new master bedroom suite with a vaulted ceiling and oversized glazing that embraces the views.

Enclosed area 235sqm

Completed 2015

Before
After
Before
After
Before
After
Before
After
Before
After
Before
After
Before
After